Det blir vanligare och vanligare att installera hemlarm

Det finns många som går runt och funderar på att skaffa hemlarm till sin lägenhet eller till sitt hus. Allt fler svenskar inser värdet att installera ett hemlarm. Ett hemlarm kommer att skydda dig från att få inbrott men också från stressen av att inte känna dig helt säker. Ens hem är den viktigaste platsen på jorden och det är ännu viktigare att det hålls säkert. Att veta att ens hem är tryggt kan göra att man slappnar av bättre på semestern och på natten när man vill sova tryggt.

Spelar det någon roll om man bor i villa eller lägenhet?

Nej. Många tror att man bara behöver hemlarm när man bor i villa men så är det inte. Fler och fler svenskar väljer att installera hemlarm till sina lägenheter för att det blir fler och fler inbrott där. Det är svårare att ta sig in i en lägenhet som ligger högt uppe i luften. Många som bor i lägenhet på de högre våningarna tror att hemlarm inte är nödvändigt på grund av höjden. Det finns dock bevis på inbrottstjuvar som klättrat med rep på fasaderna så man kan behöva skydda sig oavsett. Se även till att ha bra lås på dörrar och fönster och alltid säkra innan du går ut.

Hemlarm och garantin gällande att få inbrott i sitt hem

Att ha ett hemlarm installerat i sitt hem är tyvärr inte en garanti från att få inbrott hemma. Däremot kan det vara en avskräckande effekt från inbrottstjuvarna. Många inbrottstjuvar som försöker ta sig in trotts att det finns information uppsatt om att hemmet är laddat kan skrämmas av vetskapen att väktare eller polis kan komma snabbt till platsen. Vissa installerar också en signal som ljuder högt utanför huset så att grannar kan komma och se vad som händer.

Hemlarm och relationen till hemförsäkring

Om du får inbrott så kan det faktum att du haft hemlarm hjälpa dig i processen att få skadestånd eller pengar tillbaka. Prata med ditt försäkringsbolag om din hemförsäkring och fråga vad de rekommenderar. Vissa försäkringsbolag har redan ett samarbete med någon typ av leverantör av hemlarm. Om du pratar med dessa kan du kanske få hemlarm till ett reducerat pris eller med andra förmåner. Det viktigaste av allt gällande husets säkerhet är dock att ingen kommer in. Detta kan du fixa genom att ha bra säkerhetsrutiner på.