Så tar du bort rynkor

Vill du ta bort rynkorna och känner att alla ser hur de blir fler? Väldigt få människor har man så pass nära relation till att de spenderar tid nära ens ansikte och får tillfälle till att finstudera dess många nyanser och rynkor. Det är med andra ord inte många andra som tänker på din hud och dina eventuella rynkor. Men du gör ju det! Man har alltid sig själv närmast, och det gäller även och i allra högsta grad sitt utseende.

Rynkor är något som kommer till alla i viss mån, och i olika hög grad. Vissa får inte en rynka förrän de är långt över 30-40, medan andra har torrare hud och får det betydligt tidigare. Exakt vad som påverkar hur tidigt man får rynkor, vet man inte riktigt men förmodligen spelar livsstil och genetiska arvsanlag den allra största rollen. Har dina släktingar hud som är av en viss typ, så kommer du med stor sannolikhet att få en liknande hudtyp du med. Detta är inte mycket åt göra åt. Det du däremot har betydligt större chans till att påverka, är ju vilken typ av liv du lever och hur du tar hand om dig själv. Att ta bort rynkor behöver inte vara omöjligt! Tar du bra hand om dig och din kropp – vad gäller, sömn kost och motion – och även ser till att använda bra produkter på din hud, så har du betydligt bättre chanser till att få en reducerad mängd rynkor. Eftersom det i princip bara är de yttre faktorerna du kan påverka, så gör du rätt i att koncentrera dig på just dessa.

Få bra råd om att ta bort rynkor

Ett bra tips är att gå till en hudterapeut och be om råd och vägledning. Hon eller han kan säkerligen tipsa om bra produkter som funkar perfekt med just din hud. Detta kan vara ett mycket bra sätt att spara pengar, då du slipper testa dig fram bland massvis med produkter bara för att inse att ingen har precis den effekt som du skulle behöva.
Ett tips är att testa en dermaroller! En dermaroller är ett litet redskap som ger ditt ansikte microneedling, vilket påminner om djupgående peeling. Dermarollern har en mängd mycket små nålar som du försiktigt rullar över ansiktet. Detta gör knappt ont alls – tänk spikmatte-effekten – och syftet är att stimulera huden på djupet till att bilda nytt elastin. Elastin är det ämne som gör huden spänstig, och som blir mindre verksamt med åren. Med en nystimulering av elastin-produktionen har du goda chanser till att hålla din hud frisk och spänstig längre!