Vilken typ av företagslarm behöver du

Vilken typ av företagslarm behöver du

Det är en rad olika komponenter som spelar roll i vilket företagslarm man ska ha. Allt ifrån vad för produkt eller tjänst företaget jobbar med, till storleken av ditt företag spelar in.

Syftet med företagslarm

Ett företagslarm ska först och främst försöka att hindra inbrott. Sedan stoppa eller bromsa upp. Går inte detta följer att avbryta ett inbrottsförsök till att slutligen enbart försöka minimera skadorna. För att du ska ha ett så effektivt företagslarm som möjligt behöver man ta hänsyn till hur just ditt företag ser ut, men ett bra råd är att inte snåla för mycket med bevakningen.

Små företag

En del bevakningsföretag erbjuder billigare, mindre paket för små företag. Det kan vara så enkelt som att ifall en rörelsedetektor eller magnetkontakt reagerar, så kopplas det direkt till dig och ingen annan. Du kan själv sedan avgöra om det är ett pågående inbrott och larma, eller kanske åka till ditt företag och se efter själv. Detta kan vara ett bra alternativ om du bor närmare ditt företag än vad den närmaste larmcentralen för bevakningsbolaget gör. Att bara utgå ifrån storleken är förstås aningens missvisande då även ett litet företag kan ha väldigt värdefulla produkter, som till exempel är fallet med smyckesbutiker.

Tillverkar eller säljer ditt företag stöldbegärliga saker bör du absolut använda dig av ett mer gediget företagslarm. Det bör som allra minst kopplas direkt till ett bevakningsföretag som kan åka till ditt företag och eventuellt stoppa ett inbrottsförsök.

Att ha kameror är i regel bra, då du eller bevakningsföretaget snabbt kan se vem eller vad det är som utlöser larmet. Kanske är det din kollega som i sin stress glömde att larma av eller kanske är det någon obehörig.

Ett brandlarm rekommenderas också. En vanlig batteridriven brandvarnare fyller inte någon större funktion om ingen är där och ingen kommer att komma på många timmar eller kanske dagar till och med. En brandvarnare som är kopplad till ditt bevakningsföretag gör att du kan förhindra att värdefull information eller dyra egendomar förstörs.

Större företag

Att larma en stor byggnad eller en fabrik är förstås betydligt mer komplicerat än ett litet kontor. Vad som kan vara bra är att ha ett yttre skydd, som ett stängsel, som ett första hinder för obehöriga. Inne i byggnaden är det bra att placera larmen så att de täcker så stora ytor som möjligt om du har dyrbara maskiner och liknande. Fråga bevakningsföretaget vad för typ av larm du behöver. Även lättillgängliga fönster och dörrar bör larmas med både magnetkontakter och vibrationsdetektorer. Se till att hitta ett bevakningsföretag som inte kommer att ta för lång tid på sig med att ta sig till ditt företag. Det kan bero på från företag till företag hur lång tid det kan ta. Det är viktigt att någon ska kunna vara på plats relativt snart efter att ett larm har varnat.