Hitta rätt mopeddelar på nätet

Vill du bygga om mopeden men är osäker på vilka mopeddelar som fortfarande finns tillgängliga på svenska marknaden? Använd sökfunktionen på E-butikernas hemsida och sortera fram exakt de delar som passar din moped.

En gammal Push Dakota eller den klassiska Yahama DT50? De äldre mopedmodellerna lever vidare både hos samlare och som bruksmopeder. Bara man renoverar dem och köper in bra mopeddelar kan livslängden bli mycket lång. Detta framförallt tack vare den enkla konstruktion som en moped består av. Det mesta går att byta ut eller renovera – bara man har rätt reservdelar. Ett flertal E-butiker möter detta behov med ett mycket stort utbud av delar samt funktioner som gör att man lätt hittar rätt. En sökfunktion kan bestå av följande delar:

Mopeddelar utifrån märke

Börja med att ange märke. Är det en Beta, Yamaha, Keeway eller ”kinamodell”? Vet du inte vilket märke din moped har så kan detta kontrolleras på mopeden. Även om den är omlackad så brukar det synas vid motorn vad den heter. Är du osäker kan ett besök hos en motorcykel- och mopedåterförsäljare lösa problemet.

Reservdelar till diverse mopedsorter

Alla större märken inom mopeder har en rad olika modeller. Bara Piaggio har närmare 50 olika modeller. Det är mycket viktigt att man kan få fram vilken modell det är eftersom reservdelarna enbart är anpassade efter de unika modellerna.

Mopeddelar utifrån tillverkningsår

De populära mopedmodellerna har producerats under flera år – men med vissa små ändringar. Det kan i vissa fall vara en minimal skillnad på en reservdel till en moped från 1985 och 1986 men i vissa fall handlar det om en fundamental skillnad. Det är därmed viktigt att du vet vilket år mopeden tillverkades. Vet du inte årgång kan detta ibland hittas genom att man ser på färgkombinationen. Vissa mopedmodeller hade nämligen olika färgkombinationer under vissa år. Är mopeden försäkrad går det även att se i försäkringsbrevet vilken årgång det är. Vid osäkerhet bör proffs rådfrågas. De kan se på små detaljer som kännetecknar modellen och de olika årgångarna. En vinkel, en färg eller vissa tillbehör kan påvisa vilken årgång mopeden är.

Dubbelkolla information om din moped

Var alltid helt säker på modell och årgång innan reservdelar köps till mopeden. Delvis handlar det om kompatibilitet men även om säkerhet. I vissa fall kan reservdelarna passa men för den skull inte ge exakt den funktion som efterfrågas.