Catering i Stockholm – vad finns det att välja på?

Buffé, mingelmat och snittar eller trerätters. I Stockholm finns mycket att välja på när det kommer till catering och med det något som passar till många olika tillfällen. Mingelmat och snittar på ett event, buffé på en stor fest och en trerätters eller liknande på ett bröllop är vanliga val men inget behöver såklart vara skrivet i sten.

Läs mer om hur utbudet kring catering ser ut i Stockholm här, samt annat som kan vara bra att känna till inför en beställning.

Vanliga menyer för catering i Stockholm

Idag finns mängder av aktörer som erbjuder catering i Stockholm – alltifrån små firmor till stora matvaruaffärer. Att hitta eller beställa catering är så ledes inga problem men däremot kan det vara svårt att välja.

Många menyer hos dom företag som erbjuder catering ser dock någorlunda lika ut – åtminstone när det kommer till upplägg:

  • Buffé – Buffé är en riktig klassiker och detta är något nästan alla firmor erbjuder, på ett eller annat sätt. Exakt vad buffén innehåller kan som sagt skilja sig och flera av firmorna har flera alternativ att välja bland, så som exotisk, – vegetarisk, – eller medelhavsbuffé.
  • Mingelmat och snittar – En annan klassiker är mingelmat och snittar. Även detta påminner till viss del om en buffé eftersom det i regel finns mycket att välja bland för gästerna. Den stora skillnaden ligger i storleken på ”munsbitarna”, som ofta är gjorda för att kunna ätas på stående fot – under mingel!
  • Varma rätter – Ett tredje alternativ som ofta finns att välja på till en så kallad ”sittande middag” är anpassade varma rätter. Det kan vara alltifrån 2 till 5 rätter som man valt ut i förväg.

Beställningar efter egna önskemål

Det finns som sagt gott om aktörer och har man kollat igenom många menyer utan att riktigt hitta något som fallit en i smaken finns ännu ett alternativ.

En del av företagen skräddarsyr nämligen menyn helt efter kundens önskemål, om man till exempel vill servera något efter ett speciellt tema eller annat. Bra att veta är dock att dessa beställningar oftast bara tas emot om det gäller mat för många personer.

Sedan finns även möjligheten att beställa en hel matvagn. I detta fall lagas maten på plats och serveras direkt från vagnen. Ett smidigt alternativ vid större tillställningar – framförallt utomhus.