Välj rätt mingelmat till festen

Det finns många tillfällen då en formell middag inte riktigt passar in, men samtidigt måste gästerna få någonting att äta. Det är här mingelmat kommer in i bilden. Oftast betyder det mindre portioner som kan ätas med händerna från en liten assiett eller från en tandpetare. Mingelmat kan egentligen vara vilken typ av mat som helst och det kan vara bra att anpassa den efter vilken typ av fest som avses. Vid ett bröllop eller födelsedagsfest där gästerna är finklädda kan det exempelvis vara bra att inte bjuda på mat som lätt faller isär eller har en tillhörande sås.

På bröllop

När man planerar ett bröllop så är det mycket man ska tänka på. En av dessa saker är vilken typ av middag man ska erbjuda. En stor del av budgeten kan snabbt gå åt ifall man vill ha en trerätters middag till sina gäster och de som känner att de hellre vill lägga pengar på festen och en eventuell öppen bar kan istället kika på alternativet att erbjuda mingelmat. Mingelmat är oftast billigare än en hel middag och det finns många goda varianter att välja mellan. På det sättet går inga gäster hungriga och brudparet behöver inte lägga så mycket pengar på mat och porslin. Även disken blir betydligt mycket mindre och antalet eventuella servitörer kan även det dras ned på.

Boka mingelmat på denna sida.

På födelsedagsfesten

När man fyller år och vill fira ordentligt så kan det vara jobbigt att ordna middag till alla sina gäster. Istället för att stå och laga mat eller beställa dyrt från en cateringfirma så kan mingelmat vara ett väldigt bra alternativ. Rätter som mini-pajer, snittar eller rullader är lätta att göra själv eller att beställa och kan göras i många olika varianter. Även rätter som sushi brukar gå att beställa i lite mindre bitar till hungriga gäster på fester. Det går att ersätta nästan all typ gav mat med mingelmat. På födelsedagsfester kan det exempelvis vara en god idé att ersätta födelsedagstårtan med tillhörande disk och kladd, med fina, dekorerade cupcakes som är lättare att äta. Man behöver inte skära upp en tårta som kanske smälter, äta på tallrikar med bestick som sedan måste disks, och kan istället äta godbitarna var helst man vill.