Spara pengar genom att välja mobilabonnemang utan bindningstid?

En del föredrar att byta mobilabonnemang då och då medan andra har samma i flera år, även om den eventuella bindningstiden har gått ut. Det där med bindningstid kan dock skilja sig en del och idag finns flera operatörer som erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid. Det innebär att den som tecknar ett abonnemang inte är bunden till det – något som det kanske finns pengar att spara på?

Kan man spara pengar genom att välja ett mobilabonnemang utan bindningstid?

Idag finns som sagt en del operatörer som erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid, vilket gör att det finns möjlighet att byta till ett annat abonnemang eller en operatör när som helst. Många operatörer erbjuder dessutom ett lägre ”prova-på-pris” under den första tiden, som kan vara ganska mycket lägre än det ordinarie priset.

Priserna skiljer sig mycket mellan olika operatörer och beroende på vad som ingår i abonnemangen, men så här kan ”prova-på-pris” se ut på ett ungefär:

  • Abonnemang med fria samtal/sms och 5 GB surf per månad– 189 kr
  • Abonnemang med fria samtal/sms och 40 GB surf per månad – 239 kr
  • Abonnemang med fria samtal/sms och 100 GB surf per månad – 299 kr

Det gäller förstås att kolla upp hur länge prova-på-priset gäller men genom att välja ett mobilabonnemang utan bindningstid, och sedan byta varje gång prova-på-perioden löper ut, går det i praktiken att spara en del pengar. Däremot krävs ju en del jobb och tid med att ständigt byta abonnemang och det finns flera saker som kan vara bra att tänka på.

Bra att veta

Även om en operatör erbjuder ett mobilabonnemang utan bindningstid så kan det fortfarande finnas en uppsägningstid, något som kan vara bra att känna till. Hos en del finns dock ingen uppsägningstid heller men det är relativt vanligt med en uppsägningstid på en månad. En annan sak som är bra att veta och tänka på är att täckningen kan skilja sig rätt mycket mellan olika operatörer. Så när ett byte genomförs, och ett nytt abonnemang tecknas, är det bra att kolla upp det.

Förutom att det möjligen går att spara en del pengar genom att byta mellan olika mobilabonnemang så kan det vara ett bra sätt att hitta den perfekta operatören och abonnemanget för det egna behovet. Det blir smidigt att prova några olika tills det rätta dyker upp.