Luftrenare från Ozoneair renar luften med ozon

Ozoneair är ett svenskt företag som tillverkar ozongeneratorer. Dessa apparater renar luften i ett utrymme genom att producera ozon. Maskinerna är helautomatiska och jobbar med andra ord för egen maskin. Det betyder att du bara behöver göra några enkla inställningar och sedan låta maskinen göra sitt jobb.

För att förebygga att koncentrationen av ozon blir alltför hög i det rum eller utrymme där ozongeneratorn används har tillverkaren gett maskinen möjligheten att oscillera enligt ett intervall. Denna teknik är faktiskt unik och ser till så att både mängden ozon, den sammanlagda behandlingstiden och intervallerna justeras för att förebygga skador. Samtidigt kommer maskinen fortfarande åt även de mest inbitna lukterna i utrymmet.

Så fungerar det i praktiken

De ozongeneratorer som marknadsförs på tillverkarens sajt fungerar på följande sätt:

 • Du sätter igång maskinen och påbörjar därmed ozonbehandlingen.
 • Maskinen genererar ozon som tar bort alla lukter i luften samt på de väggar där den kan tänkas sitta.
 • Lukterna försvinner snabbt då ozonet neutraliserar ämnen som kan orsaka dålig lukt.
 • Ozonet omvandlas till helt vanligt syre och allt ozon har försvunnit bara två timmar efter att behandlingen har avslutats.

Ozoneair har flera olika modeller för att möta alla möjliga behov

Ozoneair har i dagsläget tre produkter som de säljer på sin webbplats:

 • GO
  Denna modell lämpar sig för mindre rum, husvagnar, bilar och båtar. Den kapacitet som modellen besitter uppgår till 30 m².
 • PLUS
  Detta är en lämplig modell för medelstora rum samt mindre lägenheter och hus. Kapaciteten ligger här på 60 m².
 • PRO
  Denna större modell är lämplig för dig som vill kunna rena luften i ett helt hus eller i hela lägenheten. Den är även avsedd för kommersiellt bruk. Den har kapacitet för hela 120 m².

Just nu bygger faktiskt Ozoneair en helt ny anläggning i Luleå. I samband med detta väljer företaget att ta hem en betydande del av tillverkningen från framför allt Asien till sin svenska hemstad. Investeringen ifråga ligger uppgår i ett inledande skede till inte mindre än 100 miljoner kronor. Detta är väl en så god anledning som någon att stötta detta norrländska bolag genom att köpa deras produkter?!